JERINA – Vrhunsko suho rdeče vino

SORTA GROZDJA – 30% Refošk, 30 % Merlot, 40% Cabernet Sauvignon

ALKOHOLNA STOPNJA – 12,5%

TEMPERATURA SERVIRANJA – 18 do 200C

VINIFIKACIJA – 5 do 7 dni maceracije in 4-6 let zorenja v barrique sodih. Vsaka sorta je macerirana in zorena posebej.

PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k jedem z rdečim mesom – predvsem divjačini, pikantnim sirom in suhim mesninam. Da bi občutili vrhunsko kvaliteto vina, ga je priporočljivo dekantirati eno do dve uri.

ZANIMIVOST – Vino je dobilo ime po kraški rdeče rjavi zemlji, Terra Rossi ali po domače Jerini.

IZBRANI TERAN PTP – Vrhunsko suho rdeče vino

SORTA GROZDJA – 100% Refošk

ALKOHOLNA STOPNJA – 12,4%

TEMPERATURA SERVIRANJA – 16 do 180C.

VINIFIKACIJA – 5 do 7 dni maceracije in 4-6 mesecev zorenja v navadnih hrastovih sodih.

PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k jedem z rdečim mesom, pikantnim sirom in suhim mesninam. Kraški pršut in Teran sta preverjena kombinacija, ki nikoli ne razočara!

ZANIMIVOST – Teran PTP je avtohtono vino, ki se prideluje izključno na Kraški planoti in že od nekdaj velja za vino z zdravilnimi učinki. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov in železa, naj bi pomagal pri izboljševanju slabokrvnosti, zniževanju holesterola LDL in zmanjševanju tveganja za nastanek raka.

CABERNET SAUVIGNON – Vrhunsko suho rdeče vino

SORTA GROZDJA – 100% Cabernet Sauvignon

ALKOHOLNA STOPNJA – 12%

TEMPERATURA SERVIRANJA – 16 do 180C.

VINIFIKACIJA – 5 do 7 dni maceracije in 4-6 let zorenja v rabljenih barrique sodih.

PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k jedem z rdečim mesom, sirom, suhim mesninam in gobam.

ZANIMIVOST – V procesu vinifikacije vino razvije terciarne arome in mehkejše tanine.

MALVAZIJA – Vrhunsko suho belo vino

SORTA GROZDJA – 100% Istrska Malvazija  

ALKOHOLNA STOPNJA – 13%

TEMPERATURA SERVIRANJA – 10 do 120C

VINIFIKACIJA – 2 do 4 dni maceracije in 7-9 mesecev zorenja v rabljenih barrique sodih.

PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k perutnini, ribam, testeninam, rižotam, solatam in ne pikantnim sirom.

ZANIMIVOST – Malvazija je leta 2019 osvojila prvo mesto na ocenjevanju v New Yorku.  

SAUVIGNON – Vrhunsko suho belo vino

SORTA GROZDJA – 100% Sauvignon  

ALKOHOLNA STOPNJA – 11,5%

TEMPERATURA SERVIRANJA – 10 do 120C

VINIFIKACIJA – Grozdje se ne macerira, saj se ga takoj spreša in vino da v inox posode.

PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k perutnini, ribam, zeleni zelenjavi in sirom.

ZANIMIVOST – Vino ima izrazite arome po bezgu, papriki in pokošeni travi.   

VITOVSKA GRGANJA – Vrhunsko suho belo vino

SORTA GROZDJA – 100% Vitovska Grganja   

ALKOHOLNA STOPNJA – 12%

TEMPERATURA SERVIRANJA – 10 do 120C

VINIFIKACIJA – 2 do 4 dni maceracije in 5-7 mesecev zorenja v barrique sodih.

PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k lahkim mesnim jedem, ribam, zelenjavi, siru, testeninam in morski hrani.

ZANIMIVOST – Vitovska grganja je avtohtona kraška sorta, poznana tudi kot ˝Kraljica Krasa˝.    

TERANOV LIKER – Aromatizirano vino

SORTA GROZDJA – 100% Refošk    

ALKOHOLNA STOPNJA – 15%

TEMPERATURA SERVIRANJA – 9 do 110C

VINIFIKACIJA – Vino je pridelano po starem hišnem receptu, ki ostaja skrivnost, katera se prenaša iz roda v rod.

PRIPOROČILA – Vino se zaradi svojega sadno-sladkega okusa odlično poda k sladicam, lahko pa se ga ponudi tudi kot aperitiv pred jedjo.

ZANIMIVOST – Sladkobnost vina je uravnotežena s kislinami terana.