JERINA – Vrhunsko suho rdeče vino
SORTA GROZDJA – 30% Refošk, 30 % Merlot, 40% Cabernet Sauvignon
ALKOHOLNA STOPNJA – 12,5%
TEMPERATURA SERVIRANJA – 18 do 200C
VINIFIKACIJA – 5 do 7 dni maceracije in 4-6 let zorenja v barrique sodih. Vsaka sorta je macerirana in zorena posebej.
PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k jedem z rdečim mesom – predvsem divjačini, pikantnim sirom in suhim mesninam. Da bi občutili vrhunsko kvaliteto vina, ga je priporočljivo dekantirati eno do dve uri.
ZANIMIVOST – Vino je dobilo ime po kraški rdeče rjavi zemlji, Terra Rossi ali po domače Jerini.
IZBRANI TERAN PTP – Vrhunsko suho rdeče vino
SORTA GROZDJA – 100% Refošk
ALKOHOLNA STOPNJA – 12,4%
TEMPERATURA SERVIRANJA – 16 do 180C.
VINIFIKACIJA – 5 do 7 dni maceracije in 4-6 mesecev zorenja v navadnih hrastovih sodih.
PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k jedem z rdečim mesom, pikantnim sirom in suhim mesninam. Kraški pršut in Teran sta preverjena kombinacija, ki nikoli ne razočara!
ZANIMIVOST – Teran PTP je avtohtono vino, ki se prideluje izključno na Kraški planoti in že od nekdaj velja za vino z zdravilnimi učinki. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov in železa, naj bi pomagal pri izboljševanju slabokrvnosti, zniževanju holesterola LDL in zmanjševanju tveganja za nastanek raka.
CABERNET SAUVIGNON – Vrhunsko suho rdeče vino
SORTA GROZDJA – 100% Cabernet Sauvignon
ALKOHOLNA STOPNJA – 12%
TEMPERATURA SERVIRANJA – 16 do 180C.
VINIFIKACIJA – 5 do 7 dni maceracije in 4-6 let zorenja v rabljenih barrique sodih.
PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k jedem z rdečim mesom, sirom, suhim mesninam in gobam.
ZANIMIVOST – V procesu vinifikacije vino razvije terciarne arome in mehkejše tanine.
MALVAZIJA – Vrhunsko suho belo vino
SORTA GROZDJA – 100% Istrska Malvazija
ALKOHOLNA STOPNJA – 13%
TEMPERATURA SERVIRANJA – 10 do 120C
VINIFIKACIJA – 2 do 4 dni maceracije in 7-9 mesecev zorenja v rabljenih barrique sodih.
PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k perutnini, ribam, testeninam, rižotam, solatam in ne pikantnim sirom.
ZANIMIVOST – Malvazija je leta 2019 osvojila prvo mesto na ocenjevanju v New Yorku.
SAUVIGNON – Vrhunsko suho belo vino
SORTA GROZDJA – 100% Sauvignon
ALKOHOLNA STOPNJA – 11,5%
TEMPERATURA SERVIRANJA – 10 do 120C
VINIFIKACIJA – Grozdje se ne macerira, saj se ga takoj spreša in vino da v inox posode.
PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k perutnini, ribam, zeleni zelenjavi in sirom.
ZANIMIVOST – Vino ima izrazite arome po bezgu, papriki in pokošeni travi.
VITOVSKA GRGANJA – Vrhunsko suho belo vino
SORTA GROZDJA – 100% Vitovska Grganja
ALKOHOLNA STOPNJA – 12%
TEMPERATURA SERVIRANJA – 10 do 120C
VINIFIKACIJA – 2 do 4 dni maceracije in 5-7 mesecev zorenja v barrique sodih.
PRIPOROČILA – Vino se odlično poda k lahkim mesnim jedem, ribam, zelenjavi, siru, testeninam in morski hrani.
ZANIMIVOST – Vitovska grganja je avtohtona kraška sorta, poznana tudi kot ˝Kraljica Krasa˝.
TERANOV LIKER – Aromatizirano vino
SORTA GROZDJA – 100% Refošk
ALKOHOLNA STOPNJA – 15%
TEMPERATURA SERVIRANJA – 9 do 110C
VINIFIKACIJA – Vino je pridelano po starem hišnem receptu, ki ostaja skrivnost, katera se prenaša iz roda v rod.
PRIPOROČILA – Vino se zaradi svojega sadno-sladkega okusa odlično poda k sladicam, lahko pa se ga ponudi tudi kot aperitiv pred jedjo.
ZANIMIVOST – Sladkobnost vina je uravnotežena s kislinami terana.